Crna hronika

Raste broj stradalih: Pronađene još dvije žrtve poplava u Donjoj Jablanici

Autor Dušan Volaš

Broj mrtvih u katastrofi koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu je, prema nezvaničnim informacijama, najmanje 20 jer su spasioci pronašli još dva beživotna tijela u Donjoj Jablanici, javili su pojedini federalni mediji.

Izvor: Planinarsko društvo Prenj

Posljednje zvanične informacije iz HNK su od sinoć i one govore da je ukupno 15 poginulih u poplavama i klizištima koja su pokrenuta prije tri dana. U Konjicu su pronađene dvije osobe, a preostalih 13 u Jablanici. Osim toga, tri osobe su pronađene u Fojnici (SBK), stoga je broj mrtvih do danas bio 18.

Međutim, tokom dana su spasioci pronašli još dva beživotna tijela u Donjoj Jablanici, na mjestu gdje se u blizini kamenoloma ogromna količina zemlje i otpada sručila u naselje, piše Klix.

"Njih su našli ovdje prije sat vremena i odnijeli su ih dalje", potvrdio je i mještanin Fadžan Salko, koji je bio prisutan prilikom iskopa tijela ispod ruševina.

Jedno tijelo je, prema još uvijek nepotvrđenim informacijama u Buturović Polju. Avaz javlja da su spasioci jutros pronašli tijelo žene za koju je porodica izjavila da je nestala.

Na terenu su desetine spasioca. Na terenu su i spasioci iz Hrvatske, uskoro će stići u Jablanicu i spasioci iz Srbije, njih 37.

Još uvijek se traga za blizu 10 osoba.