Crna hronika

Nezakonito isplaćeno 52.600 KM kredita, osumnjičen Banjalučanin i osam Tuzlaka

Autor Dušan Volaš

Banjalučka policija podnijela je tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv Banjalučanina A.P., službenika jedne mikrokreditne organizacije i osam Tuzlaka, zbog sumnje u brojne zloupotrebe prilikom uzimanja kredita.

Izvor: ELDIN HASANAGIC/BHFOTON

A.P. se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja u sticaju sa osam krivičnih djela falsifikovanje isprave, a J.I., B.I, E.D., B.Č., E.D., F.B., A.H. i I.Z., svi iz Tuzle, za obmane pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave.

“A.P. se sumnjiči da je kao službenik mikrokreditne fondacije u Banjaluci u periodu od 9. avgusta 2023. godine do 21. marta 2024. godine zloupotrijebilo svoj položaj i u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, izradio, ovjerio i priložio falsifikovanu dokumentaciju za klijente u cilju odobravanja kreditnih sredstava, i tako klijentima i MKO pričinio materijalnu štetu od 23.403 KM”, saopštila je PU Banjaluka.

Osam Tuzlaka se sumnjiči da su tokom novembra 2023. godine, te januara i februara 2024. godine, podnijeli zahtjeve za kredite u MKO u Banjaluci uz koje su priložili neistinite podatke i dokumentaciju, na osnovu kojih su im odobreni i isplaćeni krediti u ukupnom iznosu od 52.600 KM.