Crna hronika

Oba vozila prošla kroz crveno: Brčaku tri godine zatvora za nesreću u kojoj je poginulo troje ljudi

Autor Brankica Spasenić

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Sinišu Stevanovića iz Brčkog na tri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Lončarima u kojoj su poginuli supružnici Dževdeta (51) i Fahrudin Bećirović (49), te Almir Dalamić (47) iz Tešnja.

Izvor: MONDO

Vijeće Vrhovnog suda je preinačilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju i kazna je umanjena za jednu godinu.

”Žalba tužilaštva je odbijena kao neosnovana, a žalba odbrane djelimično uvažena. Presuda je preinačena u dijelu koji se odnosi na kaznu koja je smanjena sa četiri na tri godine zatvora”, potvrđeno nam je.

Optuženom je izrečena i mjera zabrane upravaljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od tri godine, u koju se ne uračunava vrijeme provedeno u zatvoru.

Nesreća se dogodila 5. septembra 2020. godine u 2.20 časova u Lončarima, u opštini Donji Žabar, kada je došlo do sudara Stevanovićevog "Audija B8" sa kombijem "Mercedes Vito". U presudi se navodi da Stevanović, na raskrsnici magistralnog puta Brčko - Lončari i Tuzla - Orašje, nije zaustavio "Audi" na crveno svjetlo na semaforu.

Vozio je brzinom od 84,8 km/h, na mjestu gdje je ograničenje do 60 km/h.

“Prošao je kroz crveno i prednjim djelom "Audija" udario u bočnu stranu kombija, kojim je upravljao Fahrudin Bećirović, koji je takođe prošao kroz crveno svjetlo brzinom od 63,85 km/h, iako je ograničenje do 40 km/h", navodi se u presudi.

Na mjestu nesreće su poginuli putnici u kombiju Almir Dalamić i Dževdeta Bećirović, dok je njen suprug Fahrudin preminuo u bolnici.

Stevanović je oglašen krivim za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja čime je doveo u opasnost život ljudi, usljed čega je došlo do smrti tri osobe.

(Mondo)