Crna hronika

Za četiri dana na graničnim prelazima uhapšeno devet osoba

Autor Dragana Božić

Na graničnim prelazima u BiH u posljednja četiri dana po raspisanim potragama uhapšeno je devet lica, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Izvor: Granična policija BiH

Pripadnici Granične policije su danas nakon kontrole na graničnom prelazu Novi Grad prilikom ulaska u BiH uhapsili državljanina Hrvatske B.B, za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela ugrožavanja bezbjednosti.

Na Aerodromu Sarajevo, na letu iz Beča, juče je uhapšeno državljanin BiH N.T, kojeg Osnovni sud Brčko distrikta potražuje zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i izazivanje opšte opasnosti.

Na graničnom prelazu Gradiška 16. oktobra uhapšen je državljanin BiH A.Č, jer je utvrđeno da ga Policijska uprava Zenica potražuje zbog krivičnog djela prevara.

Istog dana na prelazu Strmica, prilikom izlaska iz BiH uhapšen je državljanin BiH i Hrvatske D.I, kojeg Opštinski sud u Zavidovićima potražuje zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave.

Takođe, 16. oktobra na prelazu Kamensko, na izlasku iz BiH, uhapšen je državljanin Hrvatske N.P, jer je utvrđeno da je Policijska uprava Jajce raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela prevara.

Prilikom ulaska u BiH 15. oktobra na graničnom prelazu Donji Svilaj uhapšen je državljanin BiH M.V, za kojeg je utvrđeno da ga Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potražuje zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a na prelazu Brod uhapšen je državljanin BiH i Hrvatske I.LJ, kojeg Osnovni sud u Derventi potražuje zbog krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Istog dana u Izačiću je slobode lišen A.M, državljanin BiH, kojeg Opštinski sud u Cazinu potražuje radi izdržavanja kazne zatvora, a na graničnom pelazu Bratunac Novi most državljanin Srbije D.Ž, jer ga Osnovni sud Banjaluka potražuje zbog krivičnog djela krađa.

Ova lica su predata nadležnim policijskim organima. 

(Srna)