Crna hronika

Detalji ubistva kod Igmana: Muškarac kamenom udario psa, pa ga vlasnik izbo nožem

Autor Nikolina Damjanić

Na putu prema Igmanu sinoć je ubijen Armin Kahvić (33), saznaje portal "Avaza", a policijski službenici MUP-a KS sinoć su uhapsili muškarca A.M. (25) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo

Izvor: FENA

Prema informacijama ovog medija, njih dvojica su bili prijatelji, ali su se posvađali.

Navodno je A.M. šetao psa, kada je naišao Kahvić u automobilu. Svađali su se, pa je Kahvić kamenom udario psa koji ima povrede, pa je navodno nasrnuo i na njega i zatim ga izbo nožem.

S Kahvićem je bila djevojka koja ga je odvezla u Hitnu gdje su konstatovali smrt. Inače je Kahvić nekad davno privođen u akciji Meta zbog droge.

Podsjetimo, Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je juče Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo oko 18 sati da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen muškarac sa povredama nanesenim oštrim predmetom, te da je nakon pokušaja pružanja ljekarske pomoći konstatovana smrt, saopšeno je iz MUP-a KS.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, na širem lokalitetu puta na planinu Igman, pod nadzorom Kantonalnog tužioca KTKS vrše uviđaj, te poduzimaju druge mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca iz Sarajeva", naveli su iz MUP-a KS sinoć, piše "Avaz".

Iz MUP-a KS su se oglasili i jutros ističući da su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili uviđaj, te poduzeli niz mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca.

"Iste večeri je na području općine Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo na štetu A.K., slobode lišen A.M., rođen 1999. godine u Žepču, nastanjen na Ilidži. Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", naveli su iz policije.

(Avaz/MONDO)