Crna hronika

Pune ruke posla za policiju: Banjalučani vozili drogirani, “vukli linije” sa displeja telefona...

Autor Nikolina Damjanić

Banjalučka policija je tokom vikenda uhapsila više osoba zbog zloupotrebe droga, a većina ih je zatečena kako vozi pod uticajem droga ili ih konzumira sa dispjela telefona. Oduzeta je određena količina kokaina, amfetamina i marihuane.

Izvor: MUP RS

Kako je saopšteno iz PU Banjaluka, uhapšena je jedna osoba osumnjičena za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, troje osumnjičenih za prekršaje iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, dvoje zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i jedna osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

“U Banjaluci su na parking prostoru tržnog centra, 18. oktobra oko 1.45 časova, uhapšeni M.V. i M.R. iz Banjaluke. Podvrgnuti su ispitivanju na prisustvo droga, te je kod M.V. utvrđeno prisustvo kokaina i amfetamina, a kod M.R. kokaina. Prilikom hapšenja od M.V. je oduzeta određena količina kokaina, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom. O svemu je obaviješten sudija Osnovnog suda i Okružno javno tužilaštvo”, saopšteno je.

Takođe, juče oko 1.15 časova u ulici Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, uočen je M.P. iz Banjaluke, kako sa displeja mobilnog telefona konzumira bijelu praškastu materiju. Ispitivanjem mu je utvrđeno prisustvo amfetamina u organizmu.

Istog dana oko 14.10 sati u ulici Cara Lazara kontrolisan je automobil „smart“ kojim je upravljao B.Ć. iz Banjaluke.

“Kontrolom je utvrđeno da vozilo nije registrovano, te da B.Ć. ima evidentiran dug od 2.476 KM. Osumnjičeni je podvrgnut ispitivanju na prisustvo droga i utvrđeno je prisustvo amfetamina. Uhapšen je, a zbog navedenih prekršaja i bojazni da će nastaviti sa njihovim činjenjem, oduzeto je vozilo”, navela je policija.

Tokom vikenda su u Banjaluci uhapšeni i S.S. iz Laktaša, te Z.J. i I.F. obojica iz Banjaluke, a kod kojih je pronađena i oduzeta određena količina marihuane.

U periodu od januara do septembra ove godine na području Policijske uprave Banjaluka evidentirana su 503 slučaja zloupotrebe opojnih droga, 59 krivičnih djela i 444 prekršaja, zbog čega je 440 osoba uhapšeno , a oduzete su različite vrste droga.

(MONDO)