Crna hronika

Uhapšeno sedam osoba: U istrazi o terorizmu u Bosanskoj Krupi pronađen i novac

Autor Dragana Božić

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da se istražuje povezanost osoba uhapšenih u Bosanskoj Krupi i Bihaću sa terorističkim napadom na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, a s obzirom na to da je pronađen novac biće ispitano i postojanje elemenata krivičnog djela finansiranje

Izvor: Shutterstock

Iz Tužilaštva BiH podsjećaju da je na području Unsko-sanskog kantona /USK/ uhapšeno sedam lica koja se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi.

Uporedo sa hapšenjima vršeni su pretresi i oduzimani predmeti i dokazni materijal važan za istragu koja se vodi pod nadzorom Odsjeka za borbu protiv terorizma Tužilaštva BiH.

Aktivnosti realizuju Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, Federalna uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova USK-a.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH pretresli su noćas devet lokacija na području Bosanske Krupe i Bihaća i uhapsili sedam lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo terorizam, saopšteno je danas iz Sipe.

U Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi maloljetnik je u četvrtak, 24. oktobra, ubio policajca Ozrena Marana, a ranio Avdu Hasanovića. 

Ubijeni policajac danas je sahranjen u Novom Gradu.

(Srna/Mondo)