Crna hronika

Akcija „Merlin 2”: Osmoro uhapšenih, povrijeđena policajka! (VIDEO/FOTO)

Autori mondo.ba Brankica Spasenić

U akciji kodnog naziva “Merlin 2” koju sprovode službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, uhapšeno je osam osoba

Mondo saznaje da su u Gradišci uhapšeni Petar S., Miladin i Slađana V., Rasim H., Pamela D. i Rade K., u Banjaluci Vedran T. i u Prijedoru Emir S.

IZ MUP RS je saopšeno da se uhapšeni sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama.

Po naredbi Okružnog suda Banjaluka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području PU Gradiška, na jednoj lokaciji na području PU Banjaluka i na jednoj lokaciji na području PU Prijedor.

Pogledajte privođenje uhapšenih u Policijsku upravu Gradiška:

Predmeti izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste lica lišena slobode biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku i to oružje (na slici) mobilni telefoni i određena količina opojne droge marihune.

- Akcija „Merlin 2“ provodi se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – saopšteno je.

Prilikom provođenja akcije u Gradišci je povrijeđena jedna policijska službenica, kada je jedna od uhapšenih pokušala da pobjegne. Nezvanično saznajemo, da je osumnjičena policajki otkinula nokat, zbog čega je morala na operaciju.