Crna hronika

Đaci se potukli, roditelj napao jednog učenika

Autor mondo.ba

Nakon sukoba između dvojice učenika koji se dogodio juče u osnovnoj školi u Derventi, otac jednog od učenika fizički je napao drugog osnovca. Slučaj je prijavljen policiji, a o svemu je upoznato Okružno tužilaštvo iz Doboja.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iz policije je jutros saopšteno da je Policijskoj stanici Derventa juče prijavljeno da se u prostorijama jedne osnovne škole između dva učenika dogodilo vršnjačko nasilje nakon čega je roditelj jednog učenika fizički napao drugog učenika, a da ga je u daljem fizičkom napadu spriječio prosvjetni radnik.

U policiji su naveli da će protiv osobe S. Đ. iz Dervente koja je fizički napala maloljetnika biti podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu "Nasilničko ponašanje", a biće ispitani svi svjedoci događaja.

Kako je utvrđeno, radi se o Slaviši Đurašu koji je, između ostalog, odbornik u Skupštini opštine Derventa.

Đuraš je za portal Mojabanjaluka.info rekao da "nikoga nije pretukao, a kamoli maloljetnika", a da je došao u školu "da vidi dječaka koji je povrijedio njegovog sina."

"Rekao sam mu da nije u redu to što je uradio i odgurnuo ga prema zidu. Dakle, dijete nisam udario, a kamoli pretukao. Moja reakcija nije bila primjerena, ali niti sam napao, niti pretukao dijete. U tekstu koji ste objavili tendenciozno se ističe moja funkcija odbornika u Skupštini opštine Derventa, iako sam u ovom slučaju postupio kao roditelj djeteta kojeg je udario drugi učenik", kazao je Đuraš za ovaj sajt.

Prosvjetni radnik koji je bio svjedok incidenta, opisao je u kratkim crtama za Mondo šta se dogodilo u četvrtak u školi u Derventi.

Kaže da su se djeca na odmoru pogurkala, ali da se "to se dešava često", i da to "nije bio nikakav skandal ili - kako se to predstavlja - vršnjačko nasilje".

"Međutim, jedan dječak dobio je nezgodan udarac u međunožje i nastavnica koja je bila dežurna, odvela ga je do zbornice, kasnije je neko pozvao oca pošto se dječak žalio na bolove. Otac kada je došao počeo je da galami na učiteljice koje su bile tu sa djetetom, da prijeti da ne znaju raditi svoj posao itd. Krenuo je da traži ovog drugog dječaka, a on je bio u odjeljenju gdje sam tada držao čas. Kada sam čuo buku izašao sam ispred kabineta i zatekao oca tu. On je htio da uđe u učionicu i tu je bilo i prijetnji i svega..."

Nastavnik kaže da je nakon toga dječak koji je učestvovao u incidentu sam izašao iz učionice, a da je tada došlo do nasilja.

"Čovjek ga je zgrabio grubo, udario ga u zid i šutnuo nogom. To se sve desilo u sekundi. Ja sam uskočio da ga sklonim od djeteta i morao sam da se naguravam s njim. Došli su i drugi nastavnici i onda je on otišao, a došli su direktor i policija", ispričao je ovaj nastavnik.

Iz Policijske uprave nije saopšteno više detalja o incidentu, s obzirom da se radi o maloljetnim licima, a rečeno nam je da se dalje mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom dežurnog tužioca za maloljetna lica Okružnog javnog tužilastva Doboj te da je o svemu obavijesten i nadležni centar za socijalni rad.

Kako saznajemo, kamere u školskim hodnicima su zabilježile incident, a policija je snimke izuzela.