Crna hronika

Maloljetni Banjalučanin poginuo u udesu u Kneževu, ima i povrijeđenih

Autor mondo.ba

M.J. (16) iz Banjaluke poginuo je u sabraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21:40 časova nakon slijetanja vozila na magistralnom putu Banjaluka–Kneževo, u mjestu Vidovo vrelo.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da je M.J. nastradao kao putnik u vozilu "audi" kojim je upravljao Miloš Panić (29).

U ovom udesu osim vozača povrijeđeni su i saputnici - djevojka M.N. (30) i mladić M.A. (31), oboje iz Banjaluke.

Uviđaj na licu mjesta nezgode obavila je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Gordana Mijatović, zajedno sa policijskim službenicima Policijska stanica Kneževo .

"Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", navedeno je u saopštenju OJT Banjaluka.

Vozaču povrijeđena vratna kičma

Zdravstveno stanje pacijenta M.P. (29) za sada je stabilno i u toku su dalje dijagnostičke procedure i opservacija, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

LJekar Klinike za ortopediju i traumatologiju Saša Prostran rekao je da je pacijentu M.P. povrijeđen vratni dio kičme, bez neuroloških oštećenja.

Načelnik Urgentnog centra UKC-a Dragan Rakanović rekao je da su pacijenti N.M. (30) i A.M. (31) pušteni na kućno liječenje uz terapijske preporuke.