Crna hronika

Sipa uhapsila pripadnike "kavačkog klana", pronađen kokain

Autor Srna/MONDO

U Bileći su večeras uhapšene dvije osobe kod kojih je pronađeno oko 600 grama supstance koja podsjeća na kokain. Nakon kriminalističke obrade oni će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH, saopšteno je iz Sipe.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

U saopštenju se navodi da su uhapšeni osumnjičeni za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet droge, te da je akcija Sipe izvršena po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) su večeras, kako se navodi, prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo i navedena lica, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli materiju koja svojim izgledom i strukturom asocira na kokain.

Sipa je akciju sprovela u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Sarajevski "Dnevni avaz" je objavio da su uhapšena dva državljanina Crne Gore, pripadnika "kavačkog klana", ali iz Sipe to nije potvrđeno.