Crna hronika

Cisterna udarila u zid u Karanovcu kod Banjaluke, iscurila nafta (FOTO)

Autor mondo.ba

Jutros se u banjalučkom naselju Karanovac dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao kamion koji je vozio gorivo. Dio tereta iscurio je u rijeku Vrbas, ali je intervencijom nadležnih spriječena veća šteta.

Izvor: Gradska uprava Banjaluka

Brzom i hitnom intervencijom gradske inspekcije i „Vodovoda“ poslije jutrošnje saobraćajne nesreće u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnom putu za Jajce, spriječeno je izlijevanje nafte u Vrbas, saopštila je Gradska uprava.

"Jutros oko 8 časova desila se saobraćajna nesreća u kojoj je iz oštećene cisterne izliveno oko 150 litara nafte, od čega je manji dio te nafte dospio u Vrbas kroz slivnik i kolektor na saobraćajnici. Brzom intervencijom i postavljanjem takozvanih upijača spriječeno je dalje izlivanje nafte u rijeku," ističe načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Izvor: Gradska uprava Banjaluka

U toku je sanacija, a na terenu su ekipe „Čistoće“ koje su na mjestima izlivanja nafte na saobraćajnici posuli piljevinu kako bi „upila“ naftu.

Voda iz gradskog „Vodovoda“ je apsolutno ispravna i bezbjedna za upotrebu, nakon što je jutros spriječeno izlijevanje većih količina naftnih derivata iz cisterne u Vrbas, potvrđeno je u „Vodovodu“.

Iz ovog preduzeća poručuju da se od jutros preduzimaju brojne, hitne mjere na preventivnoj zaštiti Vrbasa, s obzirom na to da je prilikom prevrtanja auto cisterne došlo do izlijevanja manje količine naftnih derivata.

"Bez obzira na ovaj akcident, građani mogu nesmetano da koriste vodu iz gradskog vodovoda, jer je je voda apsolutno ispravna," rečeno je u „Vodovodu“.

Iz Policijske uprava Banjaluka saopošteno je da kamion sa prikolicom usljed neprilagođene brzine udario u potporni zid, pri čemu je oštećen rezervoar iz kojeg je iscurila nafta.

Iz ove uprave dodaju da se nezgoda dogodila u 7.00 časova, na magistralnom putu Karanovac-Banjaluka, te da je zabilježena materijalna šteta. Iz Policijske uprave navode da su na licu mjesta bile druge službe, među kojima i ekološki inspektori, koje su obavljali poslove iz svoje nadležnosti.

Uviđaj na licu mjesta je završen, a na ovom dijelu puta saobraćaj nije zaustavljan.