Crna hronika

Lukač: Privedeni u Trebinju namjerno širili zarazne bolesti

Autor MONDO/B.S.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač komentarisao je danas akciju policije u Trebinju koja je privela dvije osobe.

Izvor: Srna/Milenko Šukalo

Kod njih je prilikom kontrole utvrđeno da posjeduju rješenje o stavljanju pod nadzor Federalne uprave za inspekcijske poslove van mjesta boravka u roku od 14 dana, jer dolaze iz zemlje zahvaćena virusom korona.

"Zaustavili smo vozilo sa dvije osobe koje su došle iz inostranstva, a kojima je Federalna zdravstvena inspekcija izdala rješenje za izolaciju, a oni to nisu poštovali. Sjeli su u auto i zaustavljeni su u Trebinju," rekao je Lukač.

On je podvukao da će oni biti procesuirani, te da je o svemu obaviješten nadležni tužilac koji je to kvalifikovao kao krivično djelo.

"Ovo se može okvalifikovati kao namjerno prenošenje zaraznih bolesti. Oni su znali i imali rješenje da moraju biti u izolaciji. Imamo i takvih pojedinaca zbog kojih moramo da preduzimamo drastične mjere," rekao je Lukač.

Istakao je da policija RS od jutros vrši konotrolu na više mjesta u blizini graničnih prelaza gdje se mogu pojaviti ljudi koji dolaze iz inostranstva, a koji su građani RS i koji se moraju pustiti da uđu.

"Međutim, oni moraju poštovati pravila i izolaciju. Svi koji ne budu poštovali mjere, biće procesuirani," bio je kategoričan Lukač.