Crna hronika

Određen pritvor poreskom inspektoru iz Prijedora

Autor SRNA

Inspektoru prijedorske Područne jedinice Poreske uprave Republike Srpske Nemanji Barović određen je jednomjesečni pritvor, saznaje Srna.

Izvor: Srna

Pritvor je odredio sudija Okružnog suda Banjaluka na prijedlog tužioca Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva.

Barović je juče predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu promanje mita.

On je uhapšen 6. maja u Prijedoru zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita, a policija je pretresla prostorije koje koristi.

Barović je lišen slobobde u svojim službenim prostorijama nakon izvršenog krivičnog djela, a prilikom hapšenja kod njega je pronađena određena količina novca, kao i drugi predmeti koji će poslužiti u krivičnom postupku.

NJega su uhapsili pripadnici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u okviru akcije kodnog naziva "Svodna" koju je policija sprovela pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, a usmjerena je na suzbijanje krivičnih djela koruptivnog karaktera.

Možda će vas zanimati