Zvornik

Šest uhapšenih u Zvorniku, osumnjičeni da su krijumčarili migrante

Autor Željko Svitlica

U koordinisanoj akciji Tužilaštva BiH i Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/, kodnog imena "Best", na području Zvornika je uhapšeno šest lica osumnjičenih da su duži vremenski period organizovano krijumčarila migranate preko granice na Drini.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici Sipe, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, na području Zvornika izvršili su pretrese i uhapsili navedena lica, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su članovi grupe za organizovani kriminal, koja je organizovana radi prebacivanja ilegalnih migranata iz Srbije u BiH i dalje prema zemljama EU, te da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Sprovedene aktivnosti dio su strateških mjera koje se preduzimaju u BiH, u borbi protiv organizovanih ilegalnih migracija, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičena lica u okviru operativne međunarodne akcije "Best" su pod istragom i osumnjičena su da su, djelujući sa njima poznatim osobama sa područja Srbije, učestvovala u planiranju, organizovanju i realizovanju krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorije Srbije na teritoriju BiH, preko granice na rijeci Drini.

Postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima u ovom predmetu nakon što ispita osumnjičena lica.

Povezano

Tagovi