Društvo

Dubičani pozvani da prijave štetu od zemljotresa

Autor Dušan Volaš

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je danas da je u jučerašnjem zemljotresu nastala značajna materijalna šteta na privatnim i društvenim objektima u Kozarskoj Dubici i pozvao građane da to prijave.

Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Na jutrošnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije formirana je građevinska komisija za utvrđivanje oštećenja na objektima, koja se sastoji od četiri tima.

"Komisija počinje sa radom odmah, a cilj je da u najkraćem mogućem roku evidentiramo svu štetu na gradskom i seoskim područjima nastalu u jučerašnjem zemljotresu, kako bi kompletna dokumentacija bila proslijeđena Vladi Republike Srpske, koja je ponudila pomoć. Imamo dosta dojava građana o nastaloj šteti na privatnim objektima", rekao je Reljić, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

Reljić je pozvao građane i pravna lica da štetu, uz zapisnik i adekvatnu foto-dokumentaciju, prijave putem broja telefona 052/416-027 u opštinsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove.

On je konstatovao da je najvažnije da u jučerašnjem zemljotresu nije bilo povrijeđenih, te naveo da će opštinski Štab za vanredne situacije zasjedati interventno i u zavisnosti od seizmološke situacije.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio da će Vlada Srpske na današnjoj sjednici donijeti odluku da materijalno pomogne opštinama Kozarska Dubica i Kostajnica koje su pretrpjele štetu u zemljotresu, te ocijenio da su republičke institucije u prvoj reakciji nakon prirodne nepogode adekvadno odgovorile.

(Srna)