"Ispravljena nepravda"

Stanivuković odlučio: Vesna Banjac v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Autor Dragana Božić

Vesna Banjac je novi v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, saopštio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Izvor: Facebook/Draško Stanivuković

Stanivuković je na svom Facebook profilu napisao da je imenovanjem Banjčeve na ovu funkciju ispravljena jedna velika nepravda koja je učinjena ne samo prema njoj, nego i prema društvu, profesiji i obrazovanju.

"Režim ju je prognao sa mjesta direktora škole „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu, škole kojom je upravljala časno i pošteno, a koja se prema sredstvima škole ponašala odgovorno i domaćinski, što su roditelji, ali i djeca znali da cijene. Kao član SNSD-a tada, ali i sada, kažnjena je samo jer je podržala dobre ideje", napisao je Stanivuković.

Kako je naveo, ljude neće dijeliti po članskim kartama, već po rezultatima njihovog rada.

"Promjene koje će gospođa Banjac, u koju imam puno povjerenje, donijeti u ovu ustanovu će se vidjeti već od danas i u to sam uvjeren, a pred njom su mnogi izazovi. Ima moju punu podršku. Jedno je sigurno, ništa više neće biti isto", tvrdi gradonačelnik Banjaluke.

Podsjećamo, Banjčeva je sa mjesta direktorke O.Š. Miloš Crnjanski na Petrićevcu smijenjena 2018. godine, zbog, kako su mediji pisali, proslave Dana Petrićevca na kojoj je prisustvovao i Stanivuković koji je tada obavljao funkciju narodnog poslanika opozicione stranke u Banjaluci.

Stanivuković, koji je bio gost na ovoj proslavi, kao i cijela škola, stali su tada na stranu direktorke, ali je ona za odluku o svom razrješenju sa mjesta direktorke saznala u Službenom glasniku RS.

Stanivuković je  i tada tvrdio da je Vesna Banjac žrtva političkog obračuna, iako nije imala nikakve veze sa bilo čim, te je samo dala dozvolu da se manifestacije održi u školi.

(Mondo)