PCR Test

Doboj i Banjaluka: Velike gužve u redovima za komercijalno testiranje (FOTO)

Autor Bojana Ninković

U Doboju je od danas obavezno zakazivanje komercijalnog testiranja, a redovi za čekanje su ogromni, svjedoče i fotografije sa terena koje su nam poslali čitaoci.

Doboj
Izvor: mondo.ba

Osim toga, mnogi građani su se požalili da im se na telefone koji su predviđeni za naručivanje za komercijalne testove niko ne javlja ni po nekoliko sati.

Ilustrativan je slučaj jednog našeg čitaoca iz Gradiške koji se požalio da nije uspio da zakaže testiranje u Institutu za javno zdravstvo RS u Banjaluci, a danas je trebalo da se vrati u Njemačku na posao.

Tvrdi da je od četvrtka uporno pokušavao da se telefonski naruči za testiranje, ali mu se na brojeve koji su na zvaničnoj stranici Instituta napisani kao kontakt telefoni, niko nije javljao satima, a na isti problem se žale i drugi građani.

„Kada sam vidio da mi se na brojeve za naručivanje niko ne javlja onda sam počeo da okrećem razne brojeve koje sam našao na stranici Instituta da bi napokon dobio informaciju da nemaju slobodan termin za testiranje do četvrtka, ali da mogu da pokušam u Doboju. U Doboju sam dobio termin za danas“, kazao je on.

Fotografije gužvi za testiranje u Banjaluci i Doboju pogledajte u nastavku.

Doboj
Izvor: mondo.ba

Banjaluka
Izvor: MONDO

U Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju od danas je obavezno zakazivanje termina za PCR testiranje na virus korona. Institut za javno zdravstvo Republike Srpske apelovao je takođe tokom vikenda da građani komercijalno testiranje na virus korona zakažu najmanje pet do šest dana ranije zbog sve češćih gužvi.