Najpoznatiji hrvatski provodažija posjetio Glamoč

Velika akcija spajanja parova potekla iz Glamoča proširila se na cijelu BiH, a sada i na Hrvatsku!

Autor Siniša Stanić

Udruženje Runolist iz Glamoča u decembru 2020. pokrenulo je akciju "Bićemo vaš provodažija", a ova incijativa izazvala je veliki interes, ne samo u Kupresu, Grahovu, Šipovu, Drvaru i Glamoču, odakle je inicijalno krenula, nego i u cijeloj BiH, pa i šire.

Izvor: Runolist, Mondo

Protekli vikend Glamoč je posjetio i najpoznatiji hrvatski provodadžija Nedjeljko Babić - Gangster iz Imotskog, koji je do sada, tokom 40 godina provodadžijskog "staža" uspješno spojio preko 450 brakova, a koji je sada veoma zainteresovan za saradnju sa Runolistom, tj. za spajanjem parova iz BiH i Hrvatske.

U edukativno-ekološkom udruženju Runolist uskoro očekuju i realizovanje prvog braka, a o samom toku akcije popričali smo sa pokretačem ove akcije Jelkom Vranješ, inače majkom četvoro djece. Ona kaže da je dva mjeseca od pročetka projekta već napravljen ogroman iskorak, uspostavljena saradnja sa mnogim udruženjima i ljudima koji su na ovom putu već dugo vremena.

"Podrška u iskustvu nam je bila prijeko potrebna, za početak trebali su nam savjeti i putokaz, kako bi znali iz 'prve ruke' prepreke na ovom putu i teškoće na koje bi nailazili svi koji su odlučili da se bave ovim problemom... Projekat je bio za početak ograničen na poznanstva i rad sa klijentima iz regiona (Glamoč, Grahovo, Kupres, Drvar, Šipovo), a kako smo izazvali ogromnu medijsku pažnju, neplanirano, ovaj projekat je dosegao veće razmjere. Molbe su stizale i iz Banjaluke, Sarajeva, Mrkonjić Grada itd, tako da sada zvanično možemo reći da smo proširili projekat na cijelu BiH i Republiku Srpsku", priča naš portal Jelka Vranješ.

Ona dodaje da su se mnogi klijenti izjasnili kako bi pristali i na brak iz inostranstva - sa Romkinjama, Albankama, Ruskinjama itd, pa je njeno Udruženje sklopilo sporazume i sa agencijama specijalizovanim za spajanje brakova, preko kojih pokušava da zainteresovanima i na ovaj način pomogne ostvarenju konačnog cilja, a to je ženidba ili udaja.

"Posebno sam ponosna na jedan mladi par koji je na odličnom putu da ostvari svoj brak. Oni su ovdje iz našeg okruženja, ali su bili udaljeni 200 kilometara, nisu imali nikakve veze niti kakva slična poznanstva, ali eto sudbina je htjela da se baš na ovaj način spoje, upoznaju i da hemija odmah nakon prvog sastanka proradi. Sad radimo sve kako bi ubrzali ovaj proces i uživali u plodovima naše ideje. Za momka pokušavamo da pronađemo i zaposlenje kako bi mogao da organizuje dalje korake, što znači da i nakon upoznavanja i sklapanja braka i dalje ostajemo uz svoje klijente i na sve načine pomažemo koliko je to u našoj moći", priča Jelka.

STIGAO I NEDJELJKO GANGSTER

Izvor: Runolist, Mondo

Dodaje da su, zbog obimnijih zahtjeva, u Glamoču prije par dana ugostili poznatog provodadžiju Nadjeljka Babića - Gangstera iz Imotskog, koji je svojevrsna medijska zvijezda u Hrvatskoj.

"Iza njega je iskustvo na ovom putu od preko 40 godina, a uspješno je spojio preko 450 brakova. Gospodin Nedjeljko Babić nam je bio uvaženi gost i sa njim smo uspostavili jednu zanimljivu saradnju. On je u Hrvatskoj poznat kao Nedjeljko – Gangster, o njemu su snimljeni dokumentarni filmovi, proglašen je za uvaženog građanina Imotskog, ima mnogo priznanja i uspjeha u radu i mnogo je medijski eksponiran. Prilikom posjete Glamoču cijeli dan nam je pružio mnogo savjeta, prijedloga i ponudio pomoć za dalji rad, što će biti od velike koristi. Preko našeg Udruženja nudimo mogućnost udaje i ženidbe i na prostoru Hrvatske, Dalmacije i cijelog primorja, jer u arhivi gospodina Nedjeljka je puno klijenata koji čekaju na povezivanje", kaže Jelka Vranješ.

Ona je i ovaj put pozvala sve zainteresovane kojima treba pomoć u pronalaženju srodne duše da se jave, navodeći da će sve biti urađeno na potpuno diskretan, anoniman i odgovoran način.

"Posebno bih pozvala djevojke koje se i dalje ustručavaju, da se prijave u malo većem broju, da nemaju predrasude i da se jave, garantujemo odgovornost prema svakom vašem zahtjevu.I dalje su naše usluge humanitarnog karaktera, bez cijene, ostajemo na onom od početka što smo obećali - ako uspješno uradimo ono što ste očekivali dovoljno je ono što želite dati kao čast! Svaki mjesec na stranici Udruženja ukratko prilažemo rad i uspjeh, pratite nas i dalje jer ova priča će dosegnuti mnogo toga zanimljivog i korisnog za društvo, vjerujem da su ovakve ideje od ogromnog značaja za našu zemlju, a i za zemlje iz regiona. Tako da pozivamo i sve vas koji imate iskustva, ili ste u mogućnosti da nam pružite pomoć bilo kakve vrste, da nam se javite za saradnju. A i vama koji želite da pokrenete nešto slično, a još ste na početku, takođe stojimo na raspolaganju", navela je na kraju razgovora za Mondo.ba Jelka Vranješ.

(Mondo.ba)