Počela vakcinacija pripadnika MUP RS

Prva grupa policajaca iz Banjaluke vakcinisana ''sputnjikom''

Autor Željko Svitlica

U Institutu za javno zdravstvo RS počela je vakcinacija prve grupe zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, a danas su vakcinisani policajci iz Banjaluke koji su izabrali ''Sputnik V'' vakcinu.

Izvor: Mondo - Željko Svitlica

U Institutu kažu da će narednih dana biti vakcinisani oni koji žele da prime ''Sinforam'' i ''Fajzer'' vakcinu protiv kovida. Oko 60 pripadnika Policijske uprave Banjaluka za sada se prijavilo za vakcinaciju.

''Za početak možemo biti zadovoljni zainteresovanošću i nadamo se da će u narednom periodu biti tako. Nadamo se da ćemo postići potreban obuhvat da bismo bili zaštićeni od daljih dramatičnih skokova u broju oboljelih," rekla je Jela Aćimović, epidemiolog u Institutu.

Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Aćimovićeva kaže da će u narednom periodu biti organizovana i vakcinacija pripadnika policijskih uprava u drugim gradovima, a da je prioritet konačni završetak vakcinacije najugroženijih grupa.

''U ovom momentu je zaista prioritet da završimo vakcinaciju ljudi koji spadaju u drugu fazu, da se završi vakcinacija osoba od 65 i više godina, jer su oni prioritet kao i osobe koje imaju hronične bolesti. Međutim, kako bismo zaštitili ljude koji su bitni i koji po svojoj izloženosti pripadaju prioritetima počeli smo i tu treću fazu, ali podvlačim da je bitno da što bržim tempom završimo vakcinaciju najugroženijih," naglasila je Aćimovićeva.

Policajac Igor Novaković smatra da vakcinacijom svi doprinosimo da se bolest iskorijeni.

''Preležao sam koronu i znam kako je. Smatram da se treba vakcinisati jer kasnije će biti puno lakše. Nije me boljelo," rekao je Novaković.

Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Njegov kolega Bojan Stanojčić, pripadnik policijske stanice za intervencije, kaže da vakcinacija za njega znači sigurnost, a da je motivisan i stalnom izloženošću virusu zbog prirode rada na terenu.

''Osjećam se dobro bez ikakvih posebnih posljedica. U proteklih godinu dana bili smo smo svakodnevno izloženi koroni. Bili smo i sa ljudima koji su pozitivni na virus, ali nisu htjeli da kažu, pa me je i to motivisalo da se vakcinišem, prvenstveno zbog sebe, porodice i kolega sa kojima radim," rekao je Stanojčić.