Nedjelja djeteta

„Opozvan“ gradonačelnik Banjaluke: Djeca preuzela ključeve grada (FOTO)

Autor Dragana Božić

Djeca Banjaluke preuzela su danas ključeve grada od gradonačelnika Draška Stanivukovića kako bi simbolično upravljali gradom na Vrbasu tokom Nedjelje djeteta.

Izvor: MONDO/Dragana Božić

Nikola Jandrić, novi gradonačelnik Banjaluke učenik je 3. razreda Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“ i predsjednik svog odjeljenja. Stanivukoviću je, na početku svog mandata obećao da će biti bolji gradonačelnik od njega.

„Ja ću ove sedmice brinuti o gradu i biću dobar gradonačelnik“, kratko je rekao Jandrić i istakao da u dnevniku ima sve petice.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da Grad Banjaluka već tradicionalno obilježava i podržava Nedjelju djeteta koja se ove godine održava pod sloganom „Srećan si svijete kada usrećiš dijete“.

„Ovaj posao ima i svojih prelijepih strana. Družiti se sa djecom, učiniti djecu srećnom i poštovati njihova prava je velika čast i privilegija. Kao i svake godine ključeeve grada dobijaju mališani, a ove godine je to Nikola Jandrić“, rekao je Stanivuković i dodao da će Banjaluka narednih sedam dana biti u znaku djece.

„Današnja manifestacija se zove Čarobni grad, a čitavu sedmicu družićemo se sa našom djecom koja su budućnost ovog grada“, zaključio je Stanivuković i obećao da će kao i do sada raditi i graditi bolje mjesto za život banjalučkih mališana.

Danas su djeca saopštila svoja prava i u parku Petar Kočić, gdje su se družili uz pjesmu i ples.

Pogledajte:

Kompletan program obilježavanja Nedjelje djeteta u Banjaluci pogledajte OVDJE!

Obilježavanje manifestacije „Nedjelje djeteta“ provodi se u većini evropskih zemalja, a sve sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.