Društvo

"Grand Trade" donirao pomoć Mozaiku prijateljstva

Autor Željko Svitlica

Udruženju ''Mozaik prijateljstva'' stigla je novčana pomoć od preduzeća "Grand Trade" Banjaluka.

Izvor: Grand Trade/Promo

Nakon što je Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" donacijom postao vlasnik 11 dunuma zemljišta i devastirane kuće 13 x 11 metara sa čijom su sanacijom počeli u želji da je pretvore u buduće socijalno preduzeće, novčana pomoć ovom udruženju stiže od preduzeća "Grand Trade" Banjaluka.

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", kazao je da su se obratili ovom preduzeću za pomoć u vidu građevinskog materijala.

"Nakon naše molbe ovom preduzeću, oni su su se odazvali kao i uvijek, te nas pomogli finansijski sa 700 KM", kazao je Subašić.

Kako je rekao, suština njihovog projekta je primarno u tome da smanji broj ljudi koji koriste tuđu njegu i pomoć u bilo kom obliku, te da ih osposobe za rad u okviru njihovih mogućnosti.

"Tako bismo im vratili njihovo davno izgubljeno samopouzdanje i omogućili im da postanu korisni članovi društva koji doprinose drugima a i sebi samima. Svaka pomoć i donacija je od izuzetnog značaja jer smo u sve ovo krenuli bez većih novčanih sredstava sa sigurnošću da će i ovaj put solidarnost dovesti do ostvarenja ovog nadasve humanog cilja", kazao je Subašić.

Iz "Grand Trade" Banjaluka navode da oni kontinuirano pomažu "Mozaik prijateljstvo".