Društvo

Višednevna prognoza: Stižu kiša i pljsukovi, u subotu moguće nepogode praćene gradom

Autor Dušan Volaš

Toplo vrijeme biće i naredna tri dana u Republici Srpskoj, povremeno sa kišom i pljuskovima, a u subotu su moguće i nepogode, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: mondo.ba

Sutra će u prvom dijelu dana na sjeveru biti oblačnije uz malo nižu i prijatniju temperaturu, u ostalim predjelima sunčano i vrlo toplo.

Tokom popodneva očekuje se jači razvoj oblaka, uz povremene pljuskove sa grmljavinom koji se premještaju od zapada ka jugoistoku.

Minimalna temperatura vazduha od 15 do 21, u višim predjelima od 10, a maksimalna od 26 na sjeverozapadu do 34 stepena Celzijusa na jugoistoku.

I u petak, 27. maja, biće vrlo toplo, u prvom dijelu dana sunčano, a popodne sa razvojem oblaka uz kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom na zapadu i jugoistoku.

Tokom noći na subotu na sjeveru se očekuje postepeno naoblačenje koje do jutra donosi slabu kišu.

Minimalna temperatura vazduha od 16 do 21, u višim predjelima od 11, a maksimalna od 28 do 34 stepena Celzijusa.

U subotu, 28. maja na sjeveru će zahladiti i biće oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Na jugu i istoku u prvom dijelu dana biće i dalje vrlo toplo i sunčanije vrijeme, a do kraja dana i u tim krajevima se očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Moguće su i lokalne nepogode uz jače pljuskove i pojavu grada ponegdje.

Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 20, u višim predjelima od 10, a maksimalna od 19 na sjeverozapadu do 32 stepena Celzijusa na jugoistoku.