Društvo

Banjaluka: Stanivuković učestvovao na polumaratonskoj trci

Autor Nikolina Damjanić

Pod sloganom „Budi heroj Banjaluke“, ovogodišnja trka u sklopu drugog po redu „Banjaluka maratona“, na kojoj učestvuju trkači iz 25 zemalja svijeta, krenula je sa Trga Krajine, dok je cilj postavljen na tvrđavi Kastel.

Izvor: Vedran Ševčuk

Gradonačelnik Draško Stanivuković učestvovao je u polumaratonskoj trci, te je poručio da je lijepo vidjeti toliki broj učesnika na ulicama grada.

"Lijepo je što je sport na ulicama, u centru naše Banjaluke. Banjaluka je grad sporta. U ovom trenutku, na Gradskom olimpijskom bazenu se održava tradicionalni Međunarodni vaterpolo kup, prije nekoliko dana imali smo i bokserski spektakl. Danas, na ulicama našeg grada imamo nekolio trka, u skkopu kojih učestvuju trkači iz 25 zemalja. To je dragocjeno za sve nas", rekao je on.

Iskoristio je priliku da svim učesnicima poželi sreću, jer "trčati 42 kilometra u sklopu maratonske trke je velika stvar".

"Ima jedna poslovica koja kaže da ukoliko hoćeš da budeš zdrav, trči. Ukoliko želiš da budeš snažan -trči. Ako hoćeš da budeš pametan – trči. Čovjek sebe na taj način okrijepi i osnaži. Drago mi je da je mnogo naših sugrađana ovdje, ali i mnoštvo drugih trkača iz zemalja svijeta, poput Rumunije, Engleske i slično. Svima želim puno sreće, svi trkači su heroji", zaključio je Stanivuković-

Organizator je „Trkački rekreativni klub Banjaluka“, a Grad je podržao organizaciju ovog događaja.