Društvo

Protest ispred UKC RS, poruka gradonačelniku: "Mi nismo starlete..." (VIDEO)

Autor Željko Svitlica

Ispred UKC RS danas je održan protest medicinskog osoblja.

Izvor: Screenshot

Radnice Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske poručile su danas da je neprimjerena i krajnje degutantna izjava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da su starlete jer su one, prije svega, stručnjaci u svom poslu i spasavaju živote.

Specijalizant pedijatrije na UKC-u Srpske Sonja Marinković smatra da je poređenje sa starletama nepoštovanje prema svim zdravstvenim radnicama koje rade u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj u kojoj se zapošljavaju najperspektivniji mladi ljudi.

"Svaki dan radimo na poboljšavanju zdravstvenog sistema za naše pacijente i naša iskrena želja je da se obrati pažnja na ukupan doprinos i zalaganje medicinskih profesionalaca ženskog pola", rekla je Marinkovićeva novinarima, prenosi Srna.

Medicinska sestra iz Urgentnog centra Irena Grabež, koja u ovoj zdravstvenoj ustanovi radi 25 godina, kaže da je razočarana izjavom gradonačelnika Stanovukovića s obzirom na to da se one danonoćno bore za živote i zdravlje pacijenata.

"UKC Republike Srpske ima veoma dobar kadar, edukovan po najnovijim medicinskim smjernicama", rekla je Grabežova.

Ona je pozvala političare da puste medicinske radnike da rade svoj posao časno i pošteno, kao i do sada

Stanivuković je prije par dana u jeku prepucavanja sa direktorom UKC RS izjavio da živimo u društvu gdje starlete idu u kliničke centre i liječe pacijente.

(MONDO)

Tagovi