Društvo

Banjalučki prevoznici poručili da od septembra nema povlaštenih karata: Svi će plaćati punu cijenu

Autor Nikolina Damjanić

Prevoznici u Banjaluci najavili su da od septembra neće izdavati mjesečne karte po povlaštenim cijenama.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Kako ističu, gradska skupština nije usvojila odluku kojom se to definiše za period od sljedećeg mjeseca, što je prvi problem, a drugi je to što grad ima dugovanja prema prevoznicima za prethodne mjesece.

Prevoznici podsjećaju da su pravo na povlaštene cijene karata imali penzioneri, studenti i srednjoškolci iz višečlanih porodica, te još nekoliko kategorija stanovništva, ali to od septembra, pa do daljnjeg, neće važiti.

U Udruženju prevoznika koji vrše gradski i prigradski saobraćaj u gradu Banjaluka poručuju da su "i pored ogromne kooperativnosti i razumijevanja dovedeni u veoma teško stanje".

"Još uvijek nisu uplaćene obaveze Grada prema prevoznicima u gradskom i prigradskom saobraćaju za izvršenu uslugu prevoza određenih grupa građana za koje je obavezu plaćanja preuzeo Grad od mjeseca aprila", naveli su iz ovog udruženja.

S druge strane, kako dodaju, suočavaju se sa ponovnim rastom cijene goriva i nedostatkom radne snage, svakodnevnim povećanjem troškova zbog povećanog angažovanja ljudstva i vozila zbog presjedanja na nekim trasama i linijama.

"S obzirom da je Skupština grada odbila odluku kojom bi se regulisalo plaćanje faktura i obaveza prema nama, prisiljeni smo da obavjestimo javnost i građane da ćemo iz tog razloga od 1. septembra ukinuti sve povlastice koje smo davali tim grupama, a koje je trebao da plaća Grad. Putnici će do daljnjeg plaćati punu cijenu kako je to regulisano Ugovorom i Cjenovnikom", navode prevoznici u saopštenju koje su dostavili "Nezavisnim novinama".

(Nezavisne novine/MONDO)