Društvo

Zgrade umjesto škole: Novo nezadovoljstvo zbog izmjene regulacionog plana u Banjaluci (FOTO)

Autor Željko Svitlica

Nove izmjene dijelova regulacionih planova u Banjaluci izazvale su različite komentare građana. Opšti utisak je da su izmjene napravljene da bi se udovoljilo građevinskim investitorima.

Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Odjeljenje za prostorno uređenje Grada Banjaluke prošle nedjelje saopštilo je da su Nacrt izmjene dijela regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa, kao i Nacrt izmjene dijela regulacionog plana “Centar-Aleja” i naselje Borik, izloženi na javni uvid. 

"Za vrijeme trajanja javnog uvida, sve do 4. jula 2024. godine, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na nacrte, upisom u sveske koje će se nalaziti u prostorijama u kojima će nacrti biti izloženi ili dostaviti u formi dopisa Gradskoj upravi - Odjeljenju za prostorno uređenje", istakli su iz ovog odjeljenja.

Centar- Aleja: Zgrade umjesto ranije planirane škole

Nacrtom izmjena plana u naselju "Aleja-Centar" predviđeno je da na prostoru na kojem je ranijim planom planirana izgradnja škole i igrališta, sada budu izgrađene zgrade. Ostao je (plavom) bojom ucrtan jedan objekat javne namjene - vrtić.

Nacrt plana odnosi se na prostor između ulica Aleja Svetog Save, Branka Ćopića, Bulevara olimpijskih pobjednika i Bulevara srpske vojske u ukupnoj površini od 11,80 hektara. Izložen je na javni uvid u prostorijama preduzeća Centar za projektovanje i konsalting “CPK“ d.o.o. Banja Luka, Ul. Ada br. 24 (gdje zainteresovanim licima mogu biti pružena pojašnjenja planskih rješenja), predvorju i prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka, kao i prostorijama Mjesne zajednice Borik 2, svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika u vremenu od 08.00 do 16.00 časova u periodu od 4. juna do 4. jula 2024. godine.

Sve nacrte i predložena rješenja možete pregledati na OVOM LINKU.

(MONDO)