Savez Srba regiona

Nijedan napad na Srbe u Mostaru nije razjašnjen

Autor Željko Svitlica

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da je napad na imovinu Srbina u Mostaru izazvao strah i da uznemirava činjenica da nijedan napad na srpske povratnike u dolini Neretve još nije razjašnjen.

Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Linta je najoštrije osudio paljenje automobila srpskom povratniku Dragi Ruparu ispred porodične kuće u mostarskom naselju Hodbina, navodeći da je to izazvalao uznemirenost zbog straha da se napadi mogu nastaviti.

"Posebno zabrinjava i uznemirava činjenica da nijedan napad na srpske povratnike u dolini Neretve još nije razjašnjen zbog čega se ne osjećaju bezbedno", istakao je Linta.

On je pozvao predstavnike međunarodne zajednice u BiH da insistiraju da nadležni organi što prije pronađu počinioce ovog srbomrzačkog čina i da budu kažnjeni u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

"To je način da naležni organi u Mostaru i Hercegovačko-neratvanskom kantonu konačno pošalju poruku da zaista štite sve građane i njihovu imovinu bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost", smatra Linta.

Dragi Ruparu, srpskom povratniku u mostarsko naselje Hodbina, u petak, 14. juna, je ispred porodične kuće zapaljen automobil.

(MONDO)

Tagovi