Društvo

"Duga" organizuje humanitarnu akciju: Dođite na Sajam starih zanata i Etno market

Autor Dragana Božić

Humanitarno udruženje žena "Duga" učestvuje na Sajmu starih zanata koji će se održati u parku Petar Kočić od 23. do 25. avgusta.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Naše Udruženje predstaviće se radovima polaznika Male škole zmijanjskog veza 2024. Ove radove su članice Udruženja doradile u originalne proizvode: privjeske, slike, ogrlice, trake za kosu, book markere i slično", rekli su u udruženju "Duga".

Kako su naveli, proizvodi će se moći kupiti po povoljnoj cijeni, a sav novac koji budu prikupili proslijediće Udruženju roditelja djece oboljele od malignih oboljenja "Iskra".

Zainteresovani posjetioci moći će da utvrde svoje znanje iz tradicije i lokalne istorije uz društvenu igru koju je pripremio Dugin tim mladih kreativaca.

Na Kočićevom zboru u Stričićima Udruženje 24.8. učestvuje na Etno marketu gdje će svi zainteresovani i humani posjetioci imati priliku da vide i kupe jedinstvene proizvode polaznika Male škole zmijanjskog veza.

"Mala škola zmijanjskog veza je projekat koji Duga provodi već četvrtu godinu zaredom. Djeca osnovnoškolskog uzrasta imaju priliku da nauče tehnike zmijanjskog veza, ali i da se upoznaju sa lokalnom istorijom i tradicijom, te da nauče iz prve rezultate šta je to empatija i humanost", kažu u Dugi.

Pozivaju sve humane građane da pruže podršku ovoj akciji i da kupe neke od originalnih proizvoda Duginih polaznika.

BONUS VIDEO:

(Mondo)