Društvo

Rješenje se ne nazire: Banjalučanin godinama vodi “bitku” sa banjalučkim Vodovodom

Autor Dragana Božić

Banjalučanin Zoran Grgić godinama vodi “bitku” sa banjalučkim Vodovodom, a rješenje se ne nazire ni nakon tri godine.

Izvor: Ustupljena fotografija/Zoran Grgić

Grgić živi u kući u suvlasničkom odnosu sa stricem Goranom Grgićem, koji je prema njegovim tvrdnjama samoinicijativno i bez njegove saglasnosti, premjestio šaht od vode u zajedničkom dvorištu, nakon čega su počeli Zoranovi problemi.

Grgić navodi da nakon toga ima probleme sa pritiskom vode u svom stanu, kao i da se od tada dešava da mu, tokom kišnih dana, voda uđe i u kuću te se stvara vlaga.

“Moj stric se obratio Vodovodu sa zahtjevom za priključak i isti mu je dozvoljen bez saglasnosti moje majke, sestre i mene, što nije po zakonu jer živimo u istom objektu. Moj odnos sa stricem je trajno narušen, a Vodovod sada ignoriše moj problem”, kaže Grgić za Mondo.

Za pomoć se, kaže, osim Vodovodu, obraćao komunalnoj policiji i vodnoj inspekciji, ali je naišao da zatvorena vrata jer su mu rekli da nisu nadležni za njegov problem. Tvrdi da je od Vodovoda tražio da se vodovodno okno vrati na mjesto gdje je bilo od izgradnje kuće, ali je
dobio odgovor da oni nisu ovlašteni da nalože izmještanje.

“U odgovoru su naveli da ja uz zahjev za vraćanje vodomjernog okna moram imati saglasnost svih vlasnika kako bi oni udovoljili mom zahtjevu”, kaže Grgić i pita kako ta ista saglasnost nije bila potrebna kad se šaht izmještao prvi put na zahtjev njegovog strica.

Naš sagovornik ističe i da je nekoliko puta odlazio na razgovor sa direktorom Vodovoda Aleksandrom Zolakom gdje mu je rečeno da će se iznaći rješenje.

“Nakon par dana pozvan sam od direktora za pravna pitanja koji mi je rekao da ne može udovoljiti mom zahtjevu bez saglasnosti mog strica”, naveo je Grgić.

Iz Vodovoda su za naš portal odgovorili da se Grgić Zoran obraćao zahtjevom ovoj ustanovi, te da se više puta dogovaralo oko mogućih rješenja, ali nismo dobili odgovor kako je moguće da se šaht izmjesti bez saglasnosti svih vlasnika.

“Sve relevantne službe su uključene u rješavanje pomenutog predmeta i radi se na tome da se nađe rješenje, da sve strane budu zadovoljene. Kako je „Vodovod”a.d. Banja Luka upoznat predmetni objekat ima uredno vodosnabdjevanje”, naveli su u kratkom odgovoru.

Grgić tvrdi da sve što je Vodovod naveo u odgovoru nije tačno, te da su posljednjim rješenjem stavili “tačku” na njegov zahtjev, jer mu traže saglasnost strica, koju on zbog narušenih odnosa ne može dobiti.

Izvor: Ustupljena fotografija/Zoran Grgić

Navodi da više nema povjerenja ni u jednu instituciju, te da će ukoliko se njegov problem uskoro ne riješi posegnuti za pravnim mjerama.

(Mondo)