Društvo

Probijeni rokovi: Mještani Česme protestovali jer još nije izgrađena saobraćajnica (FOTO)

Autor Nikolina Damjanić

Mještani naselja Česma protestovali su danas jer su probijeni rokovi izgradnje saobraćajnice u ovom banjalučkom naselju, koja traje već pola godine.

Izvor: Srna/Danijela Danojlić

Član Savjeta mjesne zajednice Česma Srđan Krejić izjavio je da je riječ o dionici od 500 metara koja je u proteklom periodu bila blokirana od 8.00 do 18.00 časova.

"To predstavlja veliki problem za naše građane, posebno za najmlađe sugrađane koji ovom saobraćajnicom idu do škole i na autobusku stanicu", rekao Krejić novinarima u Banjaluci.

Izvor: Srna/Danijela Danojlić

On je dodao da su se mještani Česme u više navrata obraćali Gradskoj upravi da završe izgradnju, jer nije zahtjevna dionica.

Prema njegovim riječima, novi postavljeni rok je do kraja septembra. "Ako se ne ispoštuje, mještani će preduzimati radikalnije poteze u smislu blokade", naglasio je Krejić.

Mještanin Miloš Krčić rekao je da su četiri godine blokirani zbog produžavanja rokova izgradnje saobraćajnice, te da je najteže djeci ali da to gradsku administraciju ne zanima.

On je naveo i da sa mještanima Česme nije napravljen ugovor o izuzimanju zemlje za potrebe gradnje, što znači da je grad moguće tužiti.

(Srna/MONDO)