Društvo

Pojačane mjere bezbjednosti u vojnim objektima u BiH

Autor Željko Svitlica

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine donio je odluku o uvođenju pojačanih mjera osiguranja objekata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Izvor: OS BiH

"Ministar odbrane Bosne i Hercegovine donio je odluku o uvođenju pojačanih mjera osiguranja objekata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Odluka je donesena zbog eskalacije sukoba na Bliskom Istoku i u Ukrajini, uzimajući u obzir moguće refleksije na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini", saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ove mjere obuhvataju objekte komandi, jedinica, kao i skladišta naoružanja i municije u sastavu Ministarstva i Oružanih snaga BiH, s ciljem zaštite osoblja, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

"Preventivne mjere će biti na snazi do daljnjeg. Građani Bosne i Hercegovine nemaju razloga za zabrinutost, jer je sigurnosna situacija u zemlji stabilna i nema informacija ni naznaka koje bi ukazivale na njeno narušavanje. Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine nastavljaju odgovorno raditi na očuvanju sigurnosti i stabilnosti u zemlji", navode u MO BiH.

Prethodno su mediji u Sarajevu objavili da su Oružane snage BiH  podigle stepen bezbjednosti u vojnim objektima, ali zbog prijetećih dojava. Saopštenje Ministarstva djeluje nedorečeno jer u Ukrajini nije došlo do bilo kakve eskalacije postojećeg rata koji traje istim intenzitetom, dok na Bliskom istoku situacija jeste eskalirala.

(MONDO)