Društvo

"Bila sam s djetetom na minaretu, jedva smo se spasili": Supruga imama u Jablanici opisala kako su preživjeli poplavu

Autor mondo.rs

Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice opisala je trenutke kada je voda nadolazila.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Amra Jahić, supruga imama Donje Jablanice, sa svojom porodicom preživjela je strahote kada je vodena bujica preplavila i njihovu kuću. Svijet je obišla fotografija džamije koja je u potpunosti u vodi, samo dio minareta nije. Baš na minaretu je ostala Amra ali i njena porodica i tako spasili svoje živote.

"Oko pola jedan voda je nosila auto. Govorim svom suprugu da ode auto. Baš tada nama komšinica kuca na vrata i govori: "Amra, ja sam sve izgubila!". Uspjela sam joj reći: "Ševala, evo naša kuća, bićemo u njoj svi!".

"Tada je počela ulaziti voda na vrata. Nas je osmoro bilo tu, na prvom spratu. Onda smo se počeli penjati na tavan. Na tavanu smo bili više od dva i po sata dok nije voda došla na tavan. Kada je voda došla u tavan, skočila sam, uzela dijete i plivala skroz do minareta. Bila sam sa djetetom na minaretu, oni su se spasavali.

Kada je voda došla do minareta, sa djetetom sam došla skroz do obale, a svi oni su ostali na minaretu. Tek nakon sat i po - dva, čamac je došao po njih. Znači, mi do tada nismo imali nikakve pomoći. Stanje je katastrofalno. Kuća je pod vodom, sve je pod vodom", priča Jahić.

Naglasila je kako "dole više života nema".

"Ja se sada nalazim u gradu kod oca, a suprug je ostao dole da pomaže", poručila je ona.

Poplave u BiH
Izvor: Youtube/Avaz TV

Prema posljednjim informacijama, u poplavama je poginulo 13 ljudi.

(Hayat.ba/MONDO)