Društvo

NEMA OPRAVDANJA ZA NAPAD NA DOKTORICU! Ministarstvo zdravlja o događaju u Bratuncu

Autor Željko Svitlica

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske najoštrije je osudilo napad koji se desio na doktoricu Snežanu Stojanović zaposlenu u Domu zdravlja Bratunac, a zbog kojeg je hospitalizovana u Bolnici Zvornik.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske očekuje ažurno postupanje nadležnih organa kako bi se počinilac što prije kaznio u skladu sa zakonom, a na šta su u znak podrške svojoj koleginici ukazali i zdravstveni radnici Doma zdravlja Bratunac. Uvažavajući da svaki građanin ima pravo na zdravstvenu zaštitu uz poštovanje najvišeg standarda ljudskih prava, kao i fizički i psihički integritet i bezbjednost svoje ličnosti, napominjemo da i zdravstveni radnici u obavljanju svog posla moraju da od pacijenata i njihovih porodica dobiju isti nivo poštovanja, svoje radno mjesto smatraju sigurnim", saopšteno je iz Ministarstva.

Navodi se da zdravstveni radnici rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata, očuvanja njihovog zdravlja i spasavanja života, a građani u zdravstvene ustanove dolaze kako bi dobili neophodnu zdravstvenu zaštitu.

"Ne postoji nijedno opravdanje za bilo koju vrstu napada - verbalnog ili fizičkog, a koje su neki zdravstveni radnici, nažalost, doživjeli. I u ovom, kao i u svakom sličnom slučaju, apelujemo na poštovanje zakona i propisa u cilju zaštite svakog pojedinca i njegovog ličnog integriteta i profesionalnog rada", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u stalnom je kontaktu sa Domom zdravlja Bratunac i Bolnicom Zvornik gdje se povređena doktorka nalazi na liječenju.

(MONDO)