Društvo

Milunović: Ćetković i Lutkić nikada više neće biti pozvani

Izvor MONDO/Srna

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović rekao je da glumci iz Beograda Vojin Ćetković i Dejan Lutkić više nikada neće biti pozvani da budu dio bilo kakvih aktivnosti koje bude provodilo ovo Ministarstvo.

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Milunović je naglasio da su bili zatečeni kada su javili da glumci neće da nastupe ukoliko se ne ukloni natpis da se obilježava Dan mitrovdanskih bitaka, gdje, takođe, stoji i grb Republike Srpske i da oni neće nastupiti sa svojim programom ukoliko to ne bude sklonjeno.

"Sa mnom je bio i ministar Petar Đokić i bili smo decidni da taj natpis mora da bude tu s obzirom na to da je riječ o državnom prazniku. Ako bude sklonjen natpis, bili smo spremni da odemo iz Nevesinja nakon polaganja vijenca na spomenik poginulim borcima", istakao je Milunović za ATV.

On je naveo da nije dobio nikakvo objašnjenje šta je tačno glumcima smetalo, dodavši da je sa predstavnicima opštine Nevesinje dogovoreno obilježavanje Mitrovadanskih bitaka 1992-1994, ali su predstavnici opštine tražili da se obilježi i Dan opštine, kao i 800 godina autokefalnosti SPC.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović ranije danas izjavio je Srni da su režiser iz Banjaluke Aleksandar Pejaković i glumci iz Beograda Vojin Ćetković i Dejan Lutkić otkazali učešće na svečanoj akademiji povodom Mitrovdana, Dana opštine Nevesinje i slave Boračke organizacije Republike Srpske, uoči njenog samog početka.

"Tražili su od nas da skinemo, kako su rekli, mušemu, a mušema je bila pano na kome je pisalo 'Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu' uz koji je stajao grb Republike Srpske i natpis Vlada Republike Srpske - Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova. S obzirom da nismo pristali na to, oni su otakazali učešće", rekao je Avdalović.

On je istakao da je održana svečana akademija bez obzira na te probleme.

Tagovi