Društvo

Škola u Bronzanom Majdanu: Roditelji tvrde jedno, direktor drugo

Autor mondo.ba

Roditelji učenika OŠ "Mladen Stojanović" u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke traže sanaciju objekta i izgradnju igrališta. Direktor negira da je naredio djeci da čiste rastinje u okolini.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nenad Mihajlović, direktor OŠ "Mladen Stojanović" Bronzani Majdan kazao je da nije tačno da je djecu tjerao da krče rastinje za šta su ga, između ostalog, optužili pojedini roditelji osnovaca, a kaže da ne zna zašto dolaze takve optužbe.

"Posljednjih dana se vrši pritisak na školu i ja ne znam zbog čega je to tako. Nije tačno ni da krov prokišnjava, krov u školi je uradila Gradska uprava Banjaluka. Išli su tamo (roditelji) iza škole i fotografisali otpad iz kotlovnice, a otpad mora postojati jer mi nemamo gdje svaki dan odlagati otpad," naglasio je Mihajlović, te dodao je na školi samo ostalo da se uradi fasada, a ostalo je sve u redu.

Roditelji učenika OŠ "Mladen Stojanović" u Bronzanom Majdanu okupili su se danas ranije sa zahtjevom za hitnu sanaciju školskog objekta, izgradnjom dječijeg igrališta i postavljanja "ležećih policajaca" u blizini škole. Saopštenje o protestu roditelja poslao je Gradski odbor PDP čiji je predsjednik Draško Stanivuković prisustvovao okupljanju.

Organizator mirnog okupljanja Miroslav Ševo kaže da je škola nedavno sanirana, "ali da i dalje prokišnjava."

U saopštenju se navodi da je direktor naredio djeci da ''krče rastinje i dezinfikuju školu.''

"Direktor je rekao da sve radi po nalogu ministarstva. Mi smo obavijestili prosvjetnu inspekciju, koji su nas uslovno rečeno "zavlačili". Potom smo kontaktirali i Ministarstvo prosvjete i kulture gdje su bili u šoku nakon što su čuli da se to radi po nalogu ministarstva te rekli da oni nisu izdali takav nalog prema ovoj školi", navodi Ševo.