Društvo

Banjaluka: Od 23. marta učenje na daljinu i za studente

Izvor MONDO/Srna

Univerzitet u Banjaluci od ponedjeljka 23. marta, počinje sa izvođenjem nastave po sistemu učenje na daljinu zbog situacije prouzrokovane virusom korona, saopšteno je iz ovog Univerziteta.

Computer Monitor screen, concept of email
Izvor: fizkes/iStockphoto

Univerzitet je u proteklom periodu obavio pripreme za korištenje platforme za elektronsko učenje Google Clasroom, a pored ove platforme, za učenje na daljinu dostupna je i platforma Hangouts Meet, ali i niz drugih platformi za ovakve vidove učenja.

Putem navedenih platformi, poštujući autorska prava, studentima je moguće obezbijediti nesmetan pristup prezentacijama koje se koriste u nastavnom procesu, riješenim zadacima, studijama slučaja, audio i video zapisima, kao i drugim materijalima potrebnim za realizaciju nastavnog procesa.

Na internet stranici Univerziteta, nalaze se jasna upustva za korištenje platforme Google Clasroom. Takođe, postoji mogućnost i konsultacija studenata sa nastavnicima, a koju je moguće vrišti elektronskim putem.

Odluka o organizovanju ovog oblika nastave, donesene je na osnovu Instrukcije Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, kojom je omogućeno praćenje nastavnog procesa na daljinu.