Društvo

Radojičić: Situacija pod kontrolom, radno vrijeme radnji do 18 časova

Autor mondo.ba

U Banjaluci nema novooboljelih od virusa korona, a situacije je pod kontrolom,, rečeno je poslije gradskog Štaba za vanredne situacije.

Izvor: Gradska uprava Banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da za sada svi zajedno imaju kontrolu nad postojećom situacijom, što smatra pozitivnim.

U izolaciji se nalazi 788 lica, a 1.442 je pod zdravstvenim nadzorom.

Radojičić je podsjetio da je nulti klaster ugašen, kao i da nadležni organi provode kontrole poštovanja izrečenih mjera.

Radojičić je istakao da je tokom policijskog časa, koji je sinoć počeo, kontrolisano oko stotinu lica, te da je bila jedna, kako je nazvao, ekstremna situacija gdje je lice imalo saobraćajnu nezgodu, a trebalo je da bude u izolaciji.

"Navedena osoba je prekršila više propisa i ona će biti sanksionisana od strane nadležnih oprgana", pojasnio je Radojičić.

On je ukazao da se pojavio problem sa adresama koje prijavljuju građani da bi se vršile kontrole.

Radojičić je istakao da pijaca od jutros ne radi, kao i da je zbog policijskog časa korigovano radno vrijeme radnji koje mogu da obavljaju djelatnost.

"Od danas sve radnje, bez obzira da li su dragstori ili pekare, mogu da rade do 18 sati", rekao je Radojičić.

Prema njegovima riječima, doće do redigovanja i javnog prevoza, tako da zadnja linija bude završena prije 20 sati, odnosno prije početka policijskog časa.