Društvo

Banjalučki SUBNOR: Nedopustivo da u Rezoluciji nema osude ustaškog režima

Izvor MONDO/Srna

U banjalučkom SUBNOR-u kažu da je nedopustivo mijenjanje istorijsih činjenica i prekrajanje istorije Drugog svjetskog rata

Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Gradski odbor SUBNOR-a Banjaluka smatra nedopustivim da u Rezoluciji o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koji je dobio podršku poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, nema osude ustaškog režima zbog zločina nad srpskim narodom koji je najviše stradao u Jasenovcu, Drakuliću, Šušnjarima, Garavicama, Jadovnu, Prebilovcima, Brodu na Drini.

U banjalučkom SUBNOR-u Srni je rečeno da je nedopustivo mijenjanje istorijsih činjenica i prekrajanje istorije Drugog svjetskog rata, te da je poznato da su ustaše činile zločine nad srpskim, jevrejskim, romskim i drugim narodima.

"Zašto ne osuditi i nazvati pravim imenom one koji su žarili i palili, klali nedužnu djecu, žene i starce", naglašavaju iz banjalučkog SUBNOR-a.

Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta dobio je juče podršku poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Predlagači usvojene rezolucije su poslanici Naše stranke i Nezavisnog bloka Damir Arnaut, Predrag Kojović, Aida Baručija i Mirjana Marinković Lepić.

Tagovi