Društvo

U Federaciji 137 novooboljelih, umrle tri osobe zaražene kovidom

Autor Tanjug

U posljednja 24 sata u cijeloj BiH potvrđene su 223 novozaražene osobe korona virusom, a preminule su četiri osobe, jedna u Srpskoj i tri u Federaciji.

Medical staff of the Intensive Care Unit of the Casalpalocco COVID-19 Clinic in the outskirts of Rome tend to patients, Wednesday, March 25, 2020. The new coronavirus causes mild or moderate symptoms for most people, but for some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness or death. (AP Photo/Domenico Stinellis)
Izvor: Tanjug/AP/ Chris O'Meara

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u Federaciji BiH testiran je 1.041 uzorak, od kojih je 137 bilo pozitivno na virus.

Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

Možda će vas zanimati

U Federaciji je od sada testiran 70.261 uzorak, a COVID-19 je potvrđen kod 3.988 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 1.602 pacijenta, 74 pacijenta oporavila su se u protekla 24 sata.

Trenutno je aktivno 2.299 slučajeva-obolelih od COVID-19, a do sada je u Federaciji zabilježeno 87 smrtnih slučajeva ukupno.