Društvo

Potpisali inicijativu, pa se sjetili boraca

Autor mondo.ba/SRNA

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavio je da će u ponedjeljak, 27. jula, usaglasiti stavove sa Boračkom organizacijom Republike Srpske (BORS) o inicijativi o naknadama poslanicima prvog saziva Narodne skupštine RS.

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Šarović je pojasnio da je kroz današnje konsultacije sa BORS-om konstatovano da inicijativa o naknadama, prije svega poslanicima prvog saziva Narodne skupštine, koju su nedavno potpisale parlamentarne stranke nije usaglašena sa BORS-om kako je to prezentovano na sastanku sa političkim partijama, saopšteno je iz SDS-a.

"Zbog toga ćemo sa BORS-om 27. jula usaglasiti zajedničke stavove o ovom pitanju, uključujući podršku SDS-a zaključcima BORS-a koji se odnose na poboljšanje materijalnog statusa demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca", naveo je Šarović.

Stranke koje su zastupljene u Narodnoj skupštini Srpske su 21. jula na Palama potpisale izjavu o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske, odnosno o isplati valorizovane naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske.

Tagovi