Voze ih iz kantona

Izmještanje migranata prema Srpskoj: Policija tvrdi da su u toku redovne aktivnosti

Autor Dušan Volaš

Mediji u Unsko-sanskom kantonu objavili su da tamošnja policija od ranih jutarnjih sati sprovodi akciju dislokacije migranata prema međuentitetskoj liniji i Republici Srpskoj.

Ilustracija
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Kako piše portal "UKSinfo", policija migrante koje nađe na javnim površinama u Cazinu i Bihaću prebacuje prema Republici Srpskoj.

Pomenuti portal navodi da su iz zgrade Željezare u Bihaću premještena tri autobusa sa migrantima, dok je iz Cazina premješteno između 30 i 40.

Iz policije USK za Mondo su istakli da su u toku redovne aktivnosti koje su u skladu sa naredbom operativne grupe formirane od Vlade USK.

"Migrante koji se nalaze van kampova izmještamo ka početnim pozicijama, odnosno do ulaza u kanton. Po našim pretpostavkama na području USK se nalazi oko 10 hiljada migranata, od kojih je u kampovima na današnji dan 2.907", rekli su nam u policiji USK.

Takođe nam je potvrđeno da su sinoć izbili neredi u migrantskom kampu Lipa u Bihaću zbog čega je policija koristila vatreno oružje, a jedna osoba je uhapšena.

Zvezdana Alendarević, portparolka Policijske uprave Prijedor, rekla je da su njihovi policajci na terenu, te da međuentitetskoj liniji postoji određen broj migranata.