Društvo

Banjaluka: Učiteljica i srednjoškolac pozitivni na virus korona

Autor mondo.ba/SRNA

Učiteljica iz banjalučke Osnovne škole "Stanko Rakita" pozitivna je na virus korona, kao i jedan đak drugog razreda Tehničke škole u Banjaluci, potvrđeno je Srni u ove dvije vaspitno-obrazovne ustanove.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Direktor Osnovne škole "Stanko Rakita" Milenko Dujaković rekao je Srni da su u ponedjeljak dobili rezultate da je učiteljica pozitivna na virus korona.

"Učiteljica nije dolazila na nastavu i nije bila u direktnom fizičkom kontaktu sa učenicima", rekao je Dujaković.

Dujaković je naglasio da, prema preporuci Higijensko-epidemiloške službe Doma zdravlja Banjaluka, nema potrebe da se prekida nastava jer đaci nisu bili u kontaktu sa učiteljicom.

"Škola poštuje sve propisane mjere dezinfekcije prostora i fizičke distance s ciljem zaštite učenika, nastavnog osoblja i zaposlenih u školi od širenja virusa korona", zaključio je Dujaković.

Direktor Tehničke škole u Banjaluci Kristina Mrđa rekla je da je učenik drugog razreda u ovoj ustanovi pozitivan na virus korona.

"Jutros su nam javili iz Doma zdravlja da je đak pozitivan, te smo hitno tražili uputstva od Higijensko-epidemiloške službe kako da postupamo, sada čekamo njihove upute", istakla je Mrđa.

Ona je naglasila da učenik koji je pozitivan na virus korona nije na nastavu dolazio od prošlog petka.