Na Malti u Banjaluci

Evo kako izgleda testiranje iz automobila (FOTO)

Autor Željko Svitlica

U Banjaluci je danas počelo testiranje građana na "kovid 19" koje se radi su automobilima. Na parkingu na banjalučkoj Malti vozači u redu u automobilima strpljivo čekaju svoj red za testiranje i za sada nema gužve.

Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Brisevi se pacijentima uzimaju dok sjede u automobilu.

Na licu mjesta smo saznali da trenutno na ''retestiranje'' dolaze građani koji su bili u izolaciji zbog virusa i članovi njihovih porodica.

Ovakvo testiranje je uvedeno je kao jedna od mjera Grada u borbi protiv širenja korone usljed povećanog broja oboljelih od ovog virusa jer će biti rasterećena lokacija ispred Poliklinike, na kojoj je velika gužva.

Ranije je najavljeno da će na ovoj lokaciji biti uzeti uzorci od 120 građana

Direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da se od danas na lokaciji na Malti testiraju lica koja dođu sa uputnicom, odnosno da na ovoj lokaciji nisu planirana komercijalna testiranja.

"Ovdje će se moći testirati samo oni pacijenti koje je pozavala naša Higijensko-epidemiološka služba. Ostavljena je mogućnost za one pacijente kojima ne odgovara ova lokacija, da mogu testiranje obaviti na punktu ispred Poliklinike," navela je ona.