• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak SNSD i koalicije u Banjaluci: Imaćemo 19 odbornika (FOTO)

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

U Banjaluci je danas održan sastanak predstavnika SNSD-a i partija koje će činiti koaliciju u gradskoj skupštini koji su potvrdili dogovor o koaliciji potpisan 16. novembra, dan nakon održavanja izbora. Koalicija će imati 19 odbornika, rečeno je nakon sastanka

 Sastanak SNSD i koalicije u Banjaluci: Imaćemo 19 odbornika (FOTO) Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) rekao je da je nakon potpisivanja pomenutog sporazuma danas održan i sastanak sa političkim liderima partija a zatim najavio njihovo obraćanje.

Nekon toga obratio se Mladen Ilić, novoizabrani odbornik SNSD-a i kazao da će svi dobri projekti u Banjaluci biti nastavljeni.

"Koalicija okupljena oko SNSD svjesna je važnosti projekata koji su bitni. Očekujemo apsolutnu većinu u Skupštini grada," rekao je Ilić.

O Radojičiću i povratku Radovića

Na pitanje novinara da li je razgovarao sa Igorom Radojičićem i kakav će biti njegov politički angažman, kao i kako komentariše povratak Milana Radovića u politiku, Dodik je odgovorio da nema komentar na to ko se vraća u politiku, a da se Igor dobro oporavio i da će biti nastavljeni razgovori s njim.

Borivoj Obradović, novoizabrani odbornik i predsjednik GO Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Banjaluci istakao je da se u narednom periodu nastavlja dobra saradnja stranaka, a Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije (SP) rekao da se na ovaj način može "dobro funkcionisati u Banjaluci i da građani mogu biti bezbrižni."

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Demosa, istakao da je danas potvrđen "Vidovdanski dogovor" (dogovor stranaka o podršci Igoru Radojičiću, potpisan prije izbora) i da će sve biti rađeno na korist građana Banjaluke.

Lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, naglasio je da je zadovoljan što postoji stabilna većina, te da "Banjaluka mora biti stabilna, a svaki segment života unaprijeđen. Saša Čudić, odbornik iz reda nacionalnih manjina, je naglasio da iako nije bio potpisnik "Vidovdanske koalicije" da se nada dobroj saradnji, te da su pred njima izazovi.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik stranke Željka Cvijanović, predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Borivoj Obradović i novoizabrani odbornik iz reda nacionalnih manjina u Skupštini grada Banjaluka Saša Čudić.

Predstavnici ovih stranaka potpisali 16. novembra u Banjaluci koalicioni sporazum o formiranju većine u Skupštini grada Banjaluka.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Spark

Pa dobro, realno vlast je dobila izbore ubjedljivo. Pogledajmo podatke uporedne, SDS i PDP imaju ogroman pad. Snsd i treba da nastavi da radi ozbiljan posao jer je Stanivukovic vise rijalitilicnost. Nema tu ozbiljnosti

Zole

@Spark Dodik ti je rijaliti takmac

MONDO REPORTAŽE