• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici SDS-a napustili današnju posebnu sjednicu: ''Ovo je dno dna''

Autor Brankica Spasenić

Poslanici SDS-a u Narodnoj skupštini RS napustili su današnju posebnu sjednicu.

 SDS napustio sjednicu NSRS Izvor: Brankica Spasenić - Mondo

Razlog je, kako su naveli, neprimjereno ponašanja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a na čiji zahjtev je i sazvana sjednica.

Poslanik SDS-a Milan Radovć je istakao da su imali namjeru da konstruktivno diskutuju o predloženim tačkama dnevnog reda, u vezi veta koji je Dodik uložio na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH, ali da je to bilo nemoguće u ovakvim okolnostima.

„Skupštinska govornica se pretvorila u monolog Dodika. Ovo je ne znamo koji put da lično proziva poslanike, obilježava opoziciju u negativnom kontekstu, i odlučili smo da napustimo današnju sjednicu zbog neprimjereng ponašanja Dodika. Rukovodstvo NSRS ne upravlja skupštinom, nego Dodik, kome je sve dozvoljeno da govori šta god želi, a nama je uskraćeno pravo da u adekvatnom vremenskom periodu damo odgovor“, rekao je Radović.

Poručio je i da će dobro preispitati da li više uopšte učestvovati u zasjedanjima NSRS, posebno na posebnim sjednicama, sazvanim na Dodikov zahjtev.

„Nema svrhe da tamo sjedimo i dajemo legitimitet nekome ko koristi NSRS za lične obračune. Ovo je dno dna i u tome ne možemo učestvovati“, rekao je Radović.

Dodik se danas obrušio na šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića, nazivajući ga lažovom, „greškom“, iznoseći brojne optužbe na njegov račun, a onda i na Milana Radovića (SDS).

„Ja nijednu ružnu riječ nisam rekao. Ovo nije ni parlament ni demokratija i veze nema sa vitalnim interesom RS. Ovo je već n-ti put da se ovo dešava i ako se nastavi nećemo učestvovati u radu“, rekao je Radović.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE