• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srna: Amerikanci traže podizanje optužnice protiv Dodika zbog kuće u Beogradu bez obzira ima li dokaza ili ne

Autor Dušan Volaš

Službenici Ambasade SAD u BiH boravili su juče u Tužilaštvu BiH u Sarajevu gdje su razmatrali mogućnosti za podizanje optužnice protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa kupovinom kuće u Beogradu, saznaje Srna iz izvora bliskih Ambasadi SAD u BiH

 Srna: Amerikanci traže podizanje optužnice protiv Dodika zbog kuće u Beogradu bez obzira ima li dokaza ili ne Izvor: Anadolija/Mustafa Öztürk

Tom prilikom, prema saznanjima Srne, službenici američke Ambasade tražili su i našli tužioca koji je pristao da obavi taj zadatak.

Isti izvor Srni je potvrdio da su službenici Ambasade SAD tražili po svaku cijenu da se protiv Dodika podigne optužnica bez obzira da li ima dokaza ili ne, ali da je, kako su rekli, moraju osmisliti i podići.

Iz Službe za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH Srni je rečeno da "njihovi stručnjaci rutinski pružaju tehničku i mentorsku podršku pravosudnim institucijama u BiH" i, kako tvrde, nije im cilj da utiču na pojedinačne slučajeve.

"Sva naša podrška povezana je sa tim da obezbijedimo vladavinu zakona i zakonski propisanog procesa", naveli su iz ove službe u odgovoru na pitanje Srne da prokomentarišu saznanja da su njihovi službenici juče boravili u Tužilaštvu BiH i da su tražili tužioca koji će pristati da podigne optužnicu protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog kupovine kuće u Beogradu, bez obzira da li ima dokaza ili ne.

U odgovoru se navodi da se "zaposleni u Ambasadi SAD redovno sastaju sa sagovornicima u BiH i razgovaraju o raznim temama".

Više puta Tužilaštvo BiH je pokretalo postupak protiv Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, zbog kredita koji je odobren Dodiku za kupovinu kuće u Beogradu.

Tom prilikom uhapšeni su Pavlović i nekoliko službenika ove banke. Međutim utvrđeno je da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je sva dokumentacija u vezi sa kreditom za kupovinu kuće bila uredna, a uhapšena lica ubrzo su puštena iz pritvora.

Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE