• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prve vanredne uredbe: Ubrzani sudski postupci, regulisana "zabrana panike"

Izvor MONDO/Srna

Na današnjem sastanku koji je organizovala predsjednica RS Željka Cvijanović donesena Uredba o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja i Uredba o prekršaju izazivanja panike i nereda.

 Prve vanredne uredbe: Ubrzani sudski postupci, regulisana "zabrana panike" Izvor: Srna

Uslovi za donošenje uredbi sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske i o prekršaju izazivanja panike i nereda stečeni su nakon datih obrazloženja na današnjem sastanku koji je organizovala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

"Nakon obrazloženja sadržaja i potrebe za njihovo donošenje koje su dali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministri pravde i unutrašnjih poslova Anton Kasipović i Dragan Lukač, te konsultacija i mišljenja predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, stečeni su uslovi za donošenje uredbi", saopšteno je iz kabineta predsjedniice Srpske.

Uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske", a učesnici sastanka su zaključili da su slična ili ista rješenja već primijenile zemlje u okruženju u kojima je proglašeno vanredno stanje.

Uredbe sa zakonskom snagom Vlada Republike Srpske je uputila predsjednci Republike i biće na snazi za vrijeme vanrednog stanja.

Sastanku u Palati Republike prisustvovala je i predsjednik Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Dušica Šolaja.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE