Politika

Brnabić u Banjaluci: Naredne godine svi će vidjeti zajednički rad Srpske i Srbije

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u 2021. godini svi vidjeti šta znači kada zajedno rade Republika Srpska i Srbija.

Izvor: Aleksandar Čavić

Brnabićeva je navela da u 2021. godini Srpska i Srbija kreću sa izgradnjom aerodroma Trebinje i prve zajedničke hidroelektarne "Buk Bijela".

"Mi smo već u rebalansu budžeta do kraja godine predvideli 30 miliona evra za Aerodrom Trebinje, tako da do kraja godine završimo eksproprijaciji i krenemo u pripremne radove, da imamo prve letove 2022. godine", poručila je Brnabićeva na svečanosti otvaranja višenamjenskog objekta na Petrićevcu, čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije.

Brnabićeva je zahvalila gradskim vlastima što su ispunili želju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i vrtiću na Petrićevcu dali ime "Čika Jova Zmaj", piše Srna.

"Mi smo od 2014. godine do danas uložili 59 miliona evra u različite projekte u Republici Srpskoj. Neki manji neki veći, ali svi jednako važni i samo sa jednim ciljem, da pomognemo u svemu za što vi mislite da je potrebno da bi život ovdje bio bolji i kvalitetniji", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je riječ o školama, vrtićima, bolnicama, putevima, vodovodima i svemu što je bilo važno lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

"Nastavljamo dalje istim tempom. Jaka Srbija znači jaku Republiku Srpsku, dobri rezultati Srbije automatski znače dobre rezultate i bolju budućnost svih u Republici Srpskoj", rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da je izuzetno ponosna kada Srbija može da pomogne i pokaže koliko joj je stalo do Republike Srpske i njenog naroda.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić rekao je da je Banjaluka grad koji brine za svoje građane.

"Ovdje imamo objekat mjesne zajednice, ambulantu porodične medicine, ali ono što nas posebno veseli - ovdje je objekat vrtića sa 200 mjesta za naše mališane, koji će imati kvalitetnije predškolsko obrazovanje", rekao je Amidžić.

On je naveo da je u dogovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odlučeno da vrtić nosi ime "Čika Jova Zmaj".

Prema Amidžićevim riječima, osim upotrebne i materijalne vrijednosti, simbolika ovog objekta je još veća.

"Ona treba da ukaže na jedinstvo jednog naroda koji živi u dvije države i to je ono na što smo posebno ponosni. Banjaluka je danas ponosna na jedinstvo srpskog naroda i naše zajedničke projekte i naše duhovno i fizičko neimarstvo", naglasio je Amidžić.

On je zahvalio predsjedniku Srbije na pomoći u realizaciji svih zajedničkih projekata, koji su na dobrbit svim građanima Banjaluke.