Politika

Milanović: Ako ne bude išlo drugačije - ja ću odvesti Vučića u Jasenovac

Autor Željko Svitlica

„Što se tiče odlaska u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvesti za ruku ako ne bude išlo drukčije”, rekao je Milanović

Izvor: Ana Marija Katic/anamarija.katic@predsjednik.hr, Kabinet predsjednika Hrvatske

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas prvi put namjeru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da posjeti Jasenovac i izjavu da od toga neće odustati i konstatovao da je riječ o prvom srpskom predsjedniku koji je to tražio.

„Što se tiče odlaska (Vučića) u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvesti za ruku ako ne bude išlo drukčije”, rekao je Milanović novinarima u Rijeci.

Ipak, smatra da je predsjednik Srbije tu posjetu trebalo da najavi službeno, a ne preko posrednika.

Milanović pri tom nije komentarisao da je Vučić prethodno dva puta službeno tražio od hrvatske vlade da mu omogući posjetu Spomen području u Jasenovcu, prenosi srpski mediji.

„On je prvi srpski predsjednik koji je to tražio. Vučić u posljednje vrijeme vidim da balansira svoje izjave pa i oko tog 'mita da je u Jasenovu stradalo 700.000 ljudi', pa nije ni blizu. Šta 90.000 ljudi nije dosta? Ako želiš konkretan susjedski odnos, pa daj doprinesi tome”, rekao je Milanović, javlja Hina, a prenosi Tanjug.

Zamjera što se u Srbiji govori da je hrvatska vlast ustaška, mada ne spori da ustaša ima u Hrvatskoj, ali, kako kaže, manje nego četnika u Srbiji.

„Pazite, govoriti da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima jako malo u Hrvatskoj, ali četnika u Srbiji koliko hoćeš”, rekao je Milanović.